Hyperpigmentace po operaci

Dobrý den, prosím Vás o radu. Před 3 měsíci jsem byla na odstraněníkřečových žil radiofrekvenční sondou. Kolem řezů se mi udělali větší hnědožluté fleky, navštívila jsem lékaře, který zákrok provedl a ten mi řekl, že se jedná o hyperpigmentaci, že je ještě krátce po zákroku a že by se skvrny cca do 6 měsíců měly vztřebat. Zajímalo by mě, jestli je možné vstřebávání pigmentových skvrn nějak podpořit, např. mazáním nějakého krému, pomocí vitamínového doplňku, jídla atd. Nerada bych, aby mi tyto skvrny zůstaly. Na pigentové skvrny jinak netrvím, udělali se mi nyní poprvé po zmiňovaném zákroku. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Bohužel tato komplikace je poměrně častá a ne ve všech případech dojde k úplnému vstřebání. Počkejte několik měsíců, nevystavujte jizvy slunci. Nic více pro to udělat nemůžete.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: