Hypertenze

Před 1/2 rokem jsem zjistil, že trpím mírnou hypertenzí (140-90) a šel s tím k obvodnímu lékaři. Ten toto potvrdil a nasadil mě nebilet (1/2 tab., ráno) a poslal mě na kardiologii. Výsledky sona srdce ok.Dostal jsem tlakový a artymetický holter. Výsledek aritmetického holteru ok, tlakový nebyl úplně v pořádku. Následovala konrola UZV ledvin. Zjištěná mírná dilatace KPS pravé ledviny s nejasným stínem - nefrolithis . Byl jsem odeslán k urologovi, ten uzv potvrdil mírnou dilataci pravé ledviny s nějakou obstrukcí možná ledvinový kámen. Urolog mě objjednal na CT vyšetření , ale až za 40 dní. Chtěl jsem se zeptat, zda to není pozdě, lae říkám si, že kdyby mél lékař podezření na nádor, tak mě pošle na ct dříve ? Co mám dále očekávat ? Žádnýma obtížemi netrpím. Ročník nar. 1981,. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Lumíre, větší kamínek je na ultrazvuku většinou poznat, menší nemusí. Mírná dilatace kalichopánvičkového systému je způsobena obstrukcí, nejčastěji lithiázou (kamínkem). Ve vašem případě si myslím, že je termín CT dostatečný, nemějte obavy. Hezký den. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: