Hypertenze

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat.Můj syn má 19 let a má hodně vysoký tlak dnes ráno až 205/195 jeho ošetřující lékař mu napsal Prestárium Noe půl tabletky denně.Může k těmto lékům ještě užívat vápník,vitamím C rybí tuk,hloh nebo koenzim Q10,aby byl učinnek ještě lepší.Asi za hodinu po vzití prášku má tlak 165/90-95.Moc se mi to nelíbí,aby tak mladý kluk měl tak vysoký tlak.Není obézní a na svou postvu má idealní váku.Omezuje solení.Děkuji Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě tyto doplnky brát může, není to na škodu. Solení omezit může, ale není to to nejpodstatnější. Takovýto tlak je opravdu divný, pokud nezabere tento lék cca za 14 dnů, /měl by mít dolní tlak určitě spíš kolem 80, 90 a 95 už je moc/ - nechejte se doporučit na interní oddělení, kde by mu měli vyšetřit zejména ledviny. U onemocnění ledvin nebo přívodné tepny do ledviny nemusí být vysoký tlak ovlivnitelný běžnými léky a měl by být chlapec proto pečlivě vyšetřen /nejprve doplerovské sono renální arterie a potom i CT ledvin, nejlépe CT-anfiografie ledvin, ale to si potom budou ordinovat lékaři na oddělení a další doplnková vyšetření /. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x