Hypertenze

Dobrý den. Lékař mi předepsal lék Inhibace na snížení krevního tlaku. Je pravdou, že mi naměřil tlak cca. 150/100, ale ten mi občas kolísal. Většinou jsem ho měl v normě. Je pravdou, že pokud někdo začne brát léky na snížení krevního tlaku, je tím "odsouzen" ho brát doživotně ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den-rozhodně bych to nevnímala jako odsouzení.Léky ke snížení krevního tlaku nejsou toxické,organismus nepoškozují-naopak,moderní antihypertensíva mají většinou další "přidané hodnoty"-chrání ledviny,srdeční sval apod.Rozhodně je pro pacienta výhodnější,začne-li s léčbou zvýšeného krevního tlaku dříve,než se dostaví adaptační změny vnitřních orgánů.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: