Hypertenze

Mám ranní tlak 180/80. Během dne pokles, večer 170/70. Na kompenzaci tlaku beru Monopril 1-0-0, Isoptin 1-0-0, Tenaxum 0-0-0,5. Dále Warfarin 5mg a Rytmonorm 1-0-1 (občasný výskyt arytmie.) Lze upravit tlak 180/80? Léčba arytmieod1.11.2012. Před tím tlak 130-140/80. Věk 74, plavání, lyžování. Mohl Rytmonorm ovlivnit rozdíl syst/diastol? EKG normální. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Rytmonorm nemá vliv na snížení tlaku. Dle rozpisu medikace jste kardiak, proto bude vhodná konzultace s vaším ošetřujícím kardiologem. Tímto způsobem nelze zasahovat do medikace.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: