Hypertenze dospívajících

syn 25let astma bronchialae,nebere nyní kortikoidylehké artritické změny kotníku a ramene asi po úrazech,zjištěna hypertenze zvyšující se při sportu.Měl Holtra Doporučena 1/2tbl léku na HPT. Je možné, že mělly kortikoidy vliv na vznik HPT? Má naději, že bude moci ev. lék vysadit nebo jej bude muset mít celoživotně? Je student FTVS,štíhlý menšího vzrůstu cca 170cm.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, perorální kortikoidy mohou mít vliv na zvýšení krevního tlaku, léky ke snížení vysokého krevního tlaku se většinou berou celoživotně.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: