Hyperthiroza

Dobrý den, po porodu zjištěna hyperthiroza, vzhledem ke kojení nasazen Propycil-dávky dle aktuálních výsledků krevních testů. Na kontrolu chodím co měsíc. Při začátku léčby hodnoty TSH, T3 a T4 několikanásobně překročeny, teď v normě až "záporu" , takže beru 2x týdně Letrox 0.5tablety. Plánovali jsme operaci na podzim. Teď při poslední kontrole mi ale lékař nařídil ukončit kojení, aby mi dal léky na srdce. Kojení jsem tedy tento víkend zrušila a až půjdu za 2týdny na kontrolu, tak bych se ráda domluvila na operaci již teď. Prý se nedoporučuje operace v létě, proč??? Nechci čekat do podzima, zvlášť, když se mi za letních dnů velmi špatně dýchá, zvětšená št. žláza mě dusí a vadí v dýchání, jsem daleko víc neschopná pohybu i mluvení mě "bolí" a už jsem přestala kojit. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jiříno, obecně se některé operace nedoporučují v létě kvůli hojení (proces je pomalejší, často rána hnisá) a také jizva nesmí přijít na sluníčko, jinak se nepříjemně zabarví a bude hodně hyzdit. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: