Hyperthyreoza

Dobrý den, po přestěhování mi při vstupní prohlídce u praktického lékaře byla odebrána mimo jiné krev na preventivní screening štítné žlázy (babička zemřela na zhoubný nádor šť. žlázy, otec odoperovaný nezhoubný nádor šť. žlázy, sestra se léči na sniženou činnost š. žlázy). Hodnoty moje TSH O.OOO, fT4 34,4, tT3 5,6. Jsem už objednaná na endokrinologii, ale až na 2O.11., myslíte, že se mám ještě snažit o dřívější termín? A obecně, je to hodně vážný stav? Mám dvě malé děti a ráda bych byla vpořádku co nejdříve...také mi byla zjištěny změny na EKG, léčim se na astma....myslíte, že třeba lázně by mohly pomoct stav rychle zlepšit? NEbylo by to jednoduché, ale udělala bych cokoliv, aby se vše zlepšilo, ráda bych příští rok otěhotněla.... Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nebudete mít nějaké nové obtíže nebo se současný stav nebude zhoršovat, vyčkejte do plánovaného vyšetření. Naměřené hodnoty ukazují na zvýšenou činnost štítné žlázy (pokud nepociťujete obtíže jako silnou únavu, bušení srdce, horko apod., je sice třeba stav řešit, ale do 20.11. to počká), s tím může souviset nález na EKG.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: