Hyperthyreoza a těhotenství

Dobrý den,je mi 29 let a ráda bych si pořídila miminko. Byla mi zjištěna hyperthyreoza a doporučena operace. Bohužel díky nízkému počtu trombocytů (cca 29 tis., deset let jsem sledována na hematologii) mi byla operace dvakrát odložena. Uvažuji o tom, že bych si miminko pořídila i bez operace štítné žlázy. Hrozilo by plodu nebo mě nějaké riziko nebo by se to dalo nějak udržet pomocí léků? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucko! Na hyperthyreozu lze podávat carbimazol, který není v těhotenství vyloučen. Bez další léčby ale těhotenství nedoporučuji. Na dálku nemohu poradit lépe, situaci konsultujte prosím s ošetřujícím endokrinologem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: