Hypertrofie prostaty

Dobrý den. Před pěti roky mi při sonografii změřili prostatu velikosti 30 krát 40 mm.Při letošní kontrole byla zjištěna velikost 54krát 37 krát 40mm.dá se tato rychlost zvětšení považovat za normální nebo je to příznak nádoru.V lékařské zprávě je uvedeno:prostata hladce ohraničená,zvětšená,s kalcifikacemi bez jednoznačných ložiskových změn. Děkuji za odpověď. Luba

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Těžko hodnotit progresi růstu prostaty- při prvním vyšetření nejspíše nebyl uveden jeden rozměr. Rapidní růst prostaty by měl být spojen i s významnými mikčními potížemi a poznal by jste to na sobě sám. Navíc ke stanovení tumoru prostaty slouží tzv. onkomarker- PSA, který Vám Váš urolog zajisté odebírá pravidelně. Pokuď je v normě, tak se žádné rakoviny obávat nemusíte.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x