Hypertrofie slinné žlázy

Přeji pěkný den a mám dotaz.Vyšetření ukázalo ahtiTPO více než 1300ku/1 sono:zvětšená gl.parotis vpravo s vícečetnými uzlinami oproti minul náletz regrese Prosím, chci se zeptat jsem onkologická pacietka,mohlo by se jednat o zhoubné uzliny a je potřeba je odstranit? Děkuji Dana

Odpověď odborníka:

Vážená paní Danko, regrese oproti minulému nálezu znamená úbytek (např. velikosti příušní slinné žlázy nebo počtu mízních uzlin). Izolovanou hodnotu protilátek bez možnosti srovnání s předchozí nelze spolehlivě posoudit. Indikaci k chirurgickému řešení nejlépe posoudí Váš onkolog. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: