Hypochondrie a strach z als

Dobrý den, v březnu mi začalo občas slábnou stehno pravé nohy, to přešlo, ale zůstal trvalý pocit napětí či zaťatosti stehna. Přidaly se svalové tiky nejdříve pouze v chodidle a prstech u nohy, po měsíci už i nárt, holeň, lýtko a nyní už i stehno. Přidaly se křeče do chodidla aprstů u nohou, lýtka, nyní už i dlaně a občas v podpaží či zádech. Také jsem začala občas špatně artikulovat, ne celý den, k večeru se to většinou zlepší, a pocitovat ztuhnutí kousacích svalů. Jsem vystresovaná po tom, co jsem viděla dokument o ALS a poznala se v některých příznacích. Nyní mám pocit, že jsem si polivinu potíží přivodila stresem, jsem hypochondr, ale tohle je moc . Poradíte mi prosím, mám zajít na psychiatrii? nebo neurologii? Tam mě před třemi lety posla oční kvůli výpadku zorného pole a našli mi jen vyšší nervosvalovou dráždivost, ale žádné fyzické problémy jsem neměla - mohla by to být příčina potíží? Omlouvám se za zmatený dotaz a moc děkuji za trpělivost a odpověď. P.

Odpověď odborníka:

Milá Petro. ALS je tak vzácné,že i já(je mi 56 let) jsem zažil v mojí ordinaci asi 2-3 pacienty (za celou moji kariéru:-) ALS určitě nemáte. K psychiatrovi nechoďte. Navštivte neurologa. Můžete zkusit Sédatif PC 3x2dostanete v lékárně. S pozdravem a poděkováním za důvěru Petr Jugas Kontakt na mě: mens-sana@seznam.cz

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: