Hypodenzní obsah dělohy, cysta vaječníku

Přeji krásný den, již jeden rok se potýkám se zdravotními problémy, až nyní mě ale napadlo, že by tyhle potíže mohly souviset s gynekologií. Jsem velmi mladá, je mi 18 let a menstruaci jsem dostala před šesti lety. Nicméně nikdy nebyla pravidelná. Nejméně tři roky se u mě objevuje hustý a bílý vaginální výtok. Na tyhle problémy jsem dostala v šestnácti letech antikoncepci. Menstruace se stala pravidelnou, nicméně jsem začala velmi otékat, byla jsem zmatená mezi lidmi. Po čase se mi začalo myšlení zpomalovat, tělo bylo v náhlých horečkách a zimnicích, které zase ustaly, ale objevily se vždy v určitém intervale, většinou do tří až čtyř měsíců. Také jsem měla vysoký tep a občas jsem cítila silné bodání na hrudi. V podbříšku se objeví náhlá bolest, která mě donutí se vyprázdnit, stolice je řídká i s hlenem. Antikoncepci jsem vysadila. Mám menstruaci velmi často, většinou co 14 dní. Při ní mě doprovází bolesti vaječníků. O stavu mé imunity snad nebudu ani hovořit. Za ten rok jsem prošla všemi možnými vyšetřeními, srdce, játra, slezina, střeva, zkrátka všechny orgány jsou v pořádku. Před několika dny jsem byla na CT vyšetření, které zobrazilo nález, který je právě gynekologického rázu. Dutina děložní s hypodenzním obsahem, poté cysta pravého ovaria, kolem je sytící se lem o 5 mm. Na levém ovariu patrné drobné folikuly. A v části třísel lymfatická uzlina o 10 mm. Píši Vám i z toho důvodu, že jsem u své gynekoložky byla poprvé nedávno... Ultrazvukem neobjevila ani tu cystu. Proto netuším, zda jí mám důvěřovat a budu moc ráda, když mi napíšete jakoukoliv radu, případně o co by se mohlo jednat. Děkuji, Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, označení hypodenzní nevypovídá nic o podstatě obsahu. Některé typy cyst na vaječníku mohou růst poměrně rychle, cysta nemusela být ještě přítomna při vyšetření na gynekologii. Také cysty mohou mít různou povahu. Nález a potíže byste měla řešit se svým gynekologem, bylo by dobré zopakovat ultrazvukové gynekologické vyšetření, případně doplnit další vyšetření. Rozhodně je zapotřebí řešit také Váš menstruační cyklus.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Bolest mezi apendixem a trisli | Od: Veronika | 18.12.2015 22:20
Dobry den je mi 27 let antikoncepci jsem tento
mesic vysadila a premyslime o miminku.Boluzel
opetovne se mi vratila bolest mezi slepakem a
trisli.loni me posilali vsude mozne a pak mi rekli
ze to mam psichicky ze jsem zdrava.at to byl
ultrazvuk sono nebo tunel tak nic ani
cisty.bohuzel v te dube jsem marodila i s
ledvinami a s mocakek.prosim nevite nebo
nemate nejakou radu.dekuji
reagovat
re:Bolest mezi apendixem a trisli | Od: uLékaře.cz | 21.12.2015 13:08
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: