Hypofunkce štítné žlázy

Dobrý den, beru Euthyrox 50 (1tabletu/denně na lačno). Ve škole jsem slyšela o: Endemický kretenismus a tloustnutí způsobené právě hypofunkcí.Chci se zeptat co mám dělat abych předešla ztloutnutí.A jestli mi hrozí end.kreténismus. Pak by mě zajímalo jestli Euthyrox budu muset brát do konce života....nebo jak to udělat abych už ho brát nemusela. Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

1) kretenismus vám nehrozí. je to porucha vývoje mozku během nitroděložního vývoje, pokud matka trpí nedostatkem jodu či poruchou štítné žlázy a neléčí se, může se u plodu vyvinou tato porucha , která je už po narození neléčitelná. 2) tloustnutí se může vyskytnou jako jeden z projevů nedostatečné funkce štítné žlázy opět v případě, že se neléčí. Jestliže berete Euthyrox, toto tloustnutí vám nehrozí. 3) pokud berete euthyrox jen jako podporu funkce štítnice a ne z důvodu , že štítná žláza byla operačně odstraněna, je možné, že s věkem se funkce upraví a nebudete muset tento lék brát celoživotně. Pokud máte jakékoli dotazy či pochybnosti, nejlepší je konzultovat to přímo s lékařem, který vám léky předepisuje.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: