Hypofunkce štítné žlázy

Dobrý den, náhodně mi byla zjištěna hypofunkce štítné žlázy,tsh 4,9. Doktor mi řekl,že je zbytečné jí léčit při této hodnotě a mám přijít až zjistim, že jsem těhotná. Jenže já mám obavy, když zjistim těhotenství po měsíci, tak jestli neléčená hypofuknce do té doby miminku neublíží. Jinak na sobě nepozoruji žádný příznaky, je mi dobře, kromě toho, že mi něco vadí v krku, ale to si myslím, že je spíše psychický problém, protože na to už moc myslim.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud plánujete těhotenství, musím souhlasit s Vámi, tato hodnota by léčená být měla. Ideální TSH pro těhotenství je do 2,5. Pocit tlaku na krku s touto hodnotou také může souviset. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x