Hypofunkce štítné žlázy

10 let si léčím hypofunkci štítné žlázy, beru Euthyrox (pův. 100 mg, poslední rok 75 mg), výsledky byly vždy v normálu. Léčím se u obvodní lékařky, která tvrdí, že stačí, když bude stav sledovat. Na pravidelném sonu bylo zjištěno výrazné prokrvení, lab. výsledky ukázaly zvýšené TPO (278), TSH = 0,550, fT4 = 15,3m TG = menší než 15. Obvodní lékařka mi nyní doporučila, abych se objednala na endokrinologii, termíny jsou ovšem nejméně dvouměsíční. Mám stále brát dávku 75 mg Euthyroxu, nebo ji mám zvýšit? Je možné, že důvodem změny stavu je šok z náhlého úmrtí manžela? Kromě suvhé kůže nevnímám žádné subj. příznaky hypothyerózy. Děkuji, jana

Odpověď odborníka:

Jano, berte stále stejnou dávko jako doposud, hormony máte v normě, šok z úmrtí manžela rozhodně mohl šž ovlivnit, ale 2 měsíce nejsou tak dlouhá doba, rozhodně bych počkal a na endokrinologii se objednal.

MUDr. Vít Křehnáč
MUDr. Vít Křehnáč

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: JACH-TA s.r.o., Řež

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: