Hypofunkce stitne zlazy

Dobry den, jiz 10 rok ziji v zahranici a nejim zde jodovanou sul, jsem kojici matka a prave mi diagnotikovaly hypofunkci stitne zlazy. pokud by pricinou byl nedostatek jodu, pomohlo by kdybych zacala jod pridavat v tabletach? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na tom, jakého původu je hypothyreosa, pokud autoimunitního /porucha imunity - jsou přřítomny autoprotilátky/, tak určitě ne, pokud příčina nebyla ještě přesně objasněna, informujte se na použití jodu u vašeho lékaře (měla byste mít hlavně u prokázané hypothyreosy nastavenu hlavně nějakou léčbu!!!!!). Info o jodu a štítné žláze:http://www.ulekare.cz/Vyhledavani-u-lekare?search=hypothyreosa&action=search&module=&from=00&where= . Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: