Hypofunkce štítné žlázy

Dobrý den, je mi 34 let a mé problémy začaly po porodu dcery, tj 2 roky. Došlo k nadměrnému vypadávání vlasů, proto jsem navštívila svou lékařku.Po všech vyšetřeních byla zjištěna snížená funkce štítné žlázy a naměřená hodnota byla TSH 17.648.Dr. mi po podrobném vyšetření nasadila léčbu prášky Letrox 100, které užívám každý den. Při další kontrole byla hodnota TSH 2,988 a při poslední kontrole TSH 0,185.Poté mi dr. sdělila, že dávka je vysoká a doporučila mi užívat letrox 100 každý den jako dosud a jeden den v týdnu pouze půl tablety. Dr. zdůvodnila toto malé snížení dávky nastávající zimou a vysokou počáteční hodnotou.Provází mě ale následující problémy:nadměrné padání vlasů, občasné průjmy nebo řidší stolice, nadměrné pocení, občasné bušení srdce. Dle nastudovaných článků odpovídají některé příznaky zvýšené činnosti štítné žlázy. všechny tyto příznaky jsem sdělila i paní dr.Prosím Vás o radu,zda nemůže být mé současné dávkování v neprospěch. zda by nestačilo nižší dávkování. A ještě prosím o radu zda je mé onemocnění možné vyléčit a zda si nemohu pomoci nějakými přírodními produkty.Děkuji moc za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, snížená činnost štítné žlázy je celoživotní, jedná se o nedostatek hormonů štítné žlázy. Léčba je proto také celoživotní. Kdybyste teď sama vysadila léčbu, brzy byste měla obtíže z nedostatku hormonů štítné žlázy (padání vlasů, únavnost, zvýšenou hmotnost...). Pokud Vás provázejí uvedené problémy po snížení dávky Letroxu a zejména pokud se zhoršují, kontaktujte znovu svou ošetřující lékařku a informujte ji o tom. Snížení dávky Letroxu je třeba postupně nastavit ("vytitrovat") a k tomu je nutné nejen sledování hladin TSH, ale i Vaše spolupráce - lékařka se musí dozvědět, že Vaše obtíže přetrvávají, jinak Vám dávku těžko upraví.

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: