Hypofunkce stitne zlazy a antidepresiva

Dobry den preji. Rada bych se zeptala na to, zda je hypofunkce stitne zlazy opravdu trvale, ci muze nastat "vyleceni". Se SZ se lecim 4 roky, o neco drive, nez jsem zacala brat euthyrox 75 m jsem zazivala panicke uzkosti, na kt jsem se zacala lecit antidepresivy (nakonec mi sedl sertralin 50 m). Presto, ze se lecim 4 roky, lecos se v mem zivote zmenilo k lepsimu a jsem ve skrze velmi optimisticky clovek, ziji zdrave, nekourim, nepiji atd. snazim se cvicit, je tomu nyni 3 mesic co jsem prodelala hysterektomii s ponechanim ovarii a rozhodla jsem se prestat s antidepresivy (v euforii radosti, ze o rakovine delozniho cipku uz nemusim neustale premyslet). Je tomu 3 mesic, kdy jsem bez sertralinu, ale endokrinologicke testy byly "spatne" a ma endokrinolozka mi zvysila denni davku ze 75m euthyroxu na 150m. To byla pro me takova "šleha", ze jsem se pomalu a jiste zacala vnitrne trast, zacinala jsem zazivat pocity uzkosti a neresitelnosti situaci, zacaly me opet obchazet bolesti celeho tela a nervozita se tak stupnovala ze dne na den, ze jsem zacala mit opet krece svaloveho aparatu od zad pres nohy a ruce. Opravdu netusim zda to vyvolala zvysena davka euthyroxu, na kt me telo nebylo zvykle, nebo vysazeni sertralinu. Psychicky jsem se citila a citim velice dobre, ale "neposloucha me me telo", kt se chova jinak, nez bych si prala. Proto jsem si vzala opet sertralin jako drive a zacinam se vnitrne opet uklidnovat. Rada bych se zeptala, zda je tento stav nemenni, stale verim, ze je nadeje, ze se SZ "umoudri" a tyto stavy mi prestanou, budu moci zit bez sertralinu jako kdysi. Dekuji za odpoved a jsem s pozdravem, Lucka.

Odpověď odborníka:

Milá Lucie. Protože už po léta léčím lidi,kteří mají jako vejce vejci podobné problémy jako jsou ty Vaše a oni se uzdravují bez medikace...Je možné s velkou pravděpodobností,která se podobá jistotě,že se oněch problémů můžete zcela setřepat. Ve vašem dopise mezi řádky lze číst,že Vám chybí terapeut,který by Vám dodal jistotu a směr. Hledejte takového,kteý se dokáže pacientovi otevřít a dá mu zažít vzájemnou důvěru a pocit blízkosti a bezpečí. Budete li mít zájem o instrukce a nevadí Vám,že se zcela liším od těch,ke kterým jste dosud chodila, napište si na moji adresu mens-sana@seznam.cz Rád pomohu.Nebudu se zlobit,když mi napíšete něco o Vašem dosavadním životě a životním stylu:-) Posílám Vám číslo do ordinace 518 322 145 Je,samozřejmě,možné přijet ke mně do ordinace :-) Se srdečným pozdravem a poděkováním za Vaši důvěru Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: