Hypofunkce štítné žlázy a tachykardie

Dobrý den, léčím se se štítnou žlázou, na hypofunkci užívám Letrox 50. Stále mám občas stavy, kdy se mi špatně dýchá, tluče rychle srdce a je my na omdlení, ztrácím kontakt s realitou. Nyní jsem byla na kardio vyšetření, zjistili mi že mám nejspíše tachykardii a nasadili mi léky Egilok. V příbalovém letáku jsme se dočetla, že tento lék ale slouží ale na léčbu hyperfunkce štítné žlázy. Lze tyto léky užívat současně, když jeden je pro léčbu hypo a druhý pro léčbu hyperfunkce?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martino, hlavní indikací léku Egilok je právě zrychlená srdeční činnost a eventuelně také vysoký krevní tlak. Hyperfunkce štítné žlázy je zde uvedena proto, že jedním z jejích příznaků je právě tachykardie a na tu se při této nemoci používá. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: