Hypokalemie

Dobrý den paní doktorko,již asi týden mě bolí v oblasti vnitřní strany stehen,mám velký problém s chůzí,když chci změnit polohu tak to si musím pomoct rukama nohy sundat.Začalo to tím,že mě nejprve bolely oba nárty a kotníky a ty mám .Žádnou zvýšenou námahu jsem neměla.Jinak jsem po LAVH a odstranění obou vaječníků.Bohužel se už dostavily příznaky přechodu a mám už napsaný Estrofen,ale ještě jsem ho nazačala brát.Může to mít nějakou souvislost.Byla jsem na odběrech a mám nízkou hladinu draslíku a to 2,2.Pani dr. mi zvýšila dávku kalia a pomalu ty největší bolesti odeznívají,ale jsem hrozně unavená a často je mi na omdlení.Navíc se už 7 let léčím s vysokým tlakem a hodnoty jsou málokdy pod 140/100.Jsem obj. na sono nadledvinek,prý to také může mít souvislost.Draslík se mi i při zvyšování dávky kalia ztrácí,vždycky léky na čas zaberou a pak zase je hladina nízká.Prosím poradíte mi v čem může být problém.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Chápu, že je obtížné čekat na vyšetření a jejich zhodnocení, ale objasnit původ Vašich obtíží není jednoduché- a zřejmě Vaši lékaři pracují s diagnostickým plánem- proto Vás například nyní čeká zmíněné sono nadledvin. Při nízké hladině draslíku je opravdu logická Vaše výrazná svalová únava. Máte jistě pravdu v tom, že období hormonální přestavby ženy středního věku Vaši poruchu zhoršuje.. Moc prosím, věřte svým lékařům, i oni si přejí objasnit původ Vašeho onemocnění.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: