Hypokalemie

Dobrý den pani doktorko,už jsem do této poradny psala dříve.Mám problém s hypokalemii už asi 4 roky a 7 let se léčím s vysokým tlakem,který se nedaří snížit pod 140/100.Hodnoty kalia jsem měla před 3 týdny 2,1 pani dr. mi nasadila zvýšené dávky kcl.Pak jsem nastoupila do nemocnice na operaci,kterou museli odložit pro nízké hodnoty K. Hodnoty byly 2,4-2,7 a proto jsem dostala parenterálně infuzi na doplnění,ale ani pak hodnoty nedosáhly normy.Ted na kontrole jsem měla kalium 3,4 a to beru 6 tablet KCL denně.Dál beru Verospiron,Micardis,Betaloc,Presid,Asentru.Od doby co beru takové dávky KCL mám průjem.Jinak mě neustále bolí svaly,jsem unavená,pospávám.Včera jsem byla na sono nadledvin,ale podle dr. nebyly vůbec vidět,ledviny jsou prý normální.Doporučila vyšetření CT,ale je před ním prý nějaká delší příprava.Dále ještě doporučila endokrinologické vyšetření.Prosím co obnáší ta příprava před CT?Jsem z toho zoufalá,zdravotních problému za poslední 2 roky jsem měla víc než dost,celkem jsem prodělala 7 operací,jsem z toho všeho unavená.Moc Vám děkuji M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martino, nevím nic o tom, že by byla nějaké delší příprava před CT nadledvin. Pacient přijde nalačno a během vyšetření je mu do žíly podána kontrastní látka. Proto se před vyšetřením podává (asi již jen někde) Dithiaden a Dexamethazon k omezení alergické reakce. Delší příprava je pak spíše před některými ze specializovaných endokrinologických vyšetření, protože vyšetření funkce nadledvin mohou výrazně ovlivnit některé léky a potraviny. Ale to vám nepochybně vysvětlí na endokrinologii. Obtíže, které máte, mohou vyplývat z těžké hypokalemie...je to jeden z nejdůležitějších kationtů v těle. Držím palce, ať se vaše obtíže brzy doberou zdárného konce

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják
Články: Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják
Bakterii Helicobacter...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Články: Lymeská borelióza může zaútočit opakovaně
Lymeskou boreliózu je sice...
Gynekologický nádor – poznejte je všechny
Články: Gynekologický nádor – poznejte je všechny
Rakovina gynekologické...
Dieta při ulcerózní kolitidě musí být ušitá na míru
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: