Hypoplastická tuba

Dobrý den, chtěla bych se zeptat 9.2. mi byl laparoskopicky odstraněn pravý vejcovod kvůli mimoděložnímu těhotenství. Podle předběžné zprávy je levý vejcovod hypoplastický (pravý byl taktéž) a mne by zajímalo zda-li je možné znovu přirozeně otěhotnět a jaká ja šance že se to mimoděložní těhotenství nebude opakovat? Předem děkuji za váš čas a odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, přirozeně otěhotnět i po odstranění jednoho vejcovodu samozřejmě můžete, vzhledem k předchozímu mimoděložnímu těhotenství ale stoupá i riziko jeho opakování. Proto při podezření na těhotenství co nejdřívě vyhledejte lékaře, který Vás bude sledovat do doby, než potvrdí těhotenství na správném místě.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
STOP svědění kůže!
Články: STOP svědění kůže!
Trápí vás kopřivka či...
Záhadný skřípot zubů
Články: Záhadný skřípot zubů
Poškozený chrup, časté...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Chřipka
Články: Chřipka
Chřipka je infekční...
„Zlý“ cholesterol: poznejte svého nepřítele
Články: „Zlý“ cholesterol: poznejte svého nepřítele
Ať už trpíte onemocněním...
Tříselná kýla: neriskujte zdraví svých varlat!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x