Hypospádie a hormony u malého dítěte - podstupovat doplňující vyšetření?

Dobrý den, mému synovi je 8 měsíců a nyní mu zjistili hypospádii. Korporální od vrcholu k uzdičce má rozštěp. Prý je to lehčí forma. Také si myslím, že má menší penis, měří mu 3 cm a zdá se mi, že mu od narození neroste. Doktoři mi na hypospádii řekli, že se jedná o kosmetickou vadu, ale někde jsem na netu narazila na maminku, kde jim hypospadii zjistili již v porodnici a psala, že se dostala do rukou skvělé lékařky, která jim udělala sono všech orgánů, bříška, odběry na hormony, nějaký zátěžový stresový test, vpíchnutí testosteronu, jak se chová v těle aj. Prý ji vadí, že se všude říká, že jde pouze o kosmetickou vadu, když tomu tak není. Dále psala, že jim bylo řečeno, že u všech stádiích hypospádie i té lehké není jistota, že se jedná o 100% chlapečka. Oni ortel prý dostali po všech vyšetřeních až po 1 roce. Já jsem z toho teď celá špatná a chtěla bych se zeptat, zda to tak opravdu je a mám se dohadovat s doktorkou, aby nás poslala na vyšetření. Děkuji za odpověď. Lenka

Odpověď odborníka:

Je to opravdu lehká forma. Hypospádie může totiž být po celé přední straně penisu, přes šourek a dokonce i hráz. Pokud má syn normální proud moči, není detailnější vyšetření třeba. Penis mu poroste až v pubertě.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x