Hypothyreosa

  • Dotaz od: Iva Hončíková
  • Publikováno: 5.5.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám dotaz ohledně štítné žlázy. Sonograficky v normě, T3 a T4 v normě, TSH-hodnota 8. Chystám se na endokrinologii,přesto ale,protože jsem"nedočkavý"zdravotník se chci zeptat,zda při této hladině bude nutná substituce a zda nyní mám čekat s otěhotněním. Nyní je to 20 měsíců po porodu prvního dítěte, před prvním těhotenstvím, se kterým nebyly problémy, byly hladiny hormonů normální. Mnohokrát děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle mého osobního názoru by k substituci být přistoupeno zatím nemuselo, ale bude to plně na rozhodnutí endokrinologa a jeho osobních zkušenostech v této situaci. V těhotenství potom docházejte na pravidelné kontroly na endokrinologii, protože se nároky na metabolismus těla zvyšují a je možné, že produkce vlastních hormonů nebude stačit a potom se bude muset přistoupit k částečné jejich náhradě. To však uvidíte vývojem a v čase, nyní bych neváhala s otěhotněním. Přeji hezký den a úspěch! :o)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: