Hypothyreosa

Jsem lecena s hypothyreosis na podklade autoimun. thyreoditidy, a jiz asi rok uzivam Letrox 25mg 1denně. Bylo mi řečeno pokud otěhotním mám se dostavit na odběr krve. Nyní jsem v 10tt. a byla jsem na odběrech a sestra v amb. mě vystrašila, že jdu pozdě. Výsledky jsou TSH 4,350 a fT4 14,14. Bylo mi navýšeno Letrox 25mg1 tbl (po+st+pa) a ostatní dny 1tbl 50mg + 1tbl Jodid denně a za 3t ko odber. Můj dotaz je jestli to, ze jsem prisla az v 10tt tehotenstvi, mohlo ovlivnit zdravý vývoj plodu. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Mrzí mě, že jste byla vystrašena, bylo to zbytečné. Podle testů byla Vaše funkce štítné žlázy jen velmi mírně "pomalejší", než by měla být, úprava léčby, která Vám byla doporučena, je standardní (vidíte, že Vám byla doporučena jen o trochu vyšší dávka léku). O miminko se nebojte. Přeji vše dobré.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: