Hypothyreosis a otěhotnění

Dobrý den. Prosím vás o vyjádření se k mému problému: V roce 2005 jsem 2x spont. potratila.Poprvé 6 t.t., podruhé ve 12. t.t..Při 2. potratu zjištěn virus herpes, léčeno a pak těhotenství v roce 2009.Toto těhotenství ok, proběhla těhot. cukrovka, dítě v pořádku narozeno předčasně císař. řezem v 35,5 t.t. Nyní jsem znovu otěhotněla, spont.potratila v 6. t.t.Poté z krevních testů zjištěno toto:hormon štít. žl. TSH 8,070, další testy mě čekají : TSH, fT4, anti TPO, anti TG.Také čekám na testy na viry a vyš. na trombofílii pro potrácení. Ráda bych věděla váš názor na léčbu kvůli TSH a hlavně mě zajímá, kdy budu moci znovu otěhotnět - výhledově.Vím, že se zatím asi nemáte čeho chytit.I tak moc děkuji!!!Souvisí štítná žláza také s cukrovkou???

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedná se o lehkou poruchu funkce štítné žlázy...sníženou funkci. Léčba je jednoduchá podáváním hormonů štítné žlázy a úprava je velice rychlá. Otěhotnět můžete klidně za měsíc od zahájení léčby. Je jen třeba pravidelných kontrol hormonů štítné žlázy. Mějte příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: