Hypothyreoza v těhotenství

Dobrý den, velice mě trápí jeden problém, jsem ve 12 tt a byla mi zjištěna hypothyreoza (free T4 -11,2, TSH - 7). Nevím, jak je to vážné? Zajímalo by mě, jak je pravděpodobné, že to bude mít vliv na mé dítě? Předtím jsem problémy neměla...nyní nasazeny léky. Děkuji za odpověď. J.K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokles hormonálních hladin u Vás není nijak dramatický, tudíž si myslím, že vážnější postižení plodu by být nemělo. První trimestr je neclitlivější, tudíž, pokud by měl být plod vážněji poškozen, došlo by velmi pravděpodobně k zániku těhotenství. Pravidelné užívání hormonů štítné žlázy by mělo zaručit, že dále už budete mít hodnoty jako zdravá žena. Držím moc palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: