Hypotrofie plodu,zánět v pochvě

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,zda-li může být hypotrofie plodu způsobená infekcí v pochvě? Byla jsem týden hospitalizována v Nemocnici Kyjov s hypotrofiií plodu-teď jsem 35+5tt a podle UTZ je miminko 33+5,bylo mi oznámeno,že mám infekci v pochvě(z výtěrů) a byla mi podána globule Macmiror. Bohužel mi byla podána jen jedna globule,protože jsem byla po týdnu hospitalizace v Kyjově v noci převezena sanitou do FN v Brně,kde mi již nic nedali. První den mi řekli,že je vhodné provést císařský řez,protože se jim nelíbily monitory plodu,ale že podle UTZ vypadá všechno až na drobnou hypotrofii plodu(odhad 2100g) dobře. Dále mi bylo řečeno,že můžou být ozvy plodu ovlivněny malforizací(byly mi podány injekce na dorůstání plic plodu-prý kvůli riziku předčasného porodu). Nakonec jsem po dvou dnech byla propuštěna s tím,že ozvy už vypadají relativně v pořádku. Nemohli něco zanedbat tím,že mi nebyly podány léky na infekci? Četla jsem neuvěřitelné články o možnostech infekcí ze zakalené plodové vody,způsobené infekcí v těle matky apod.,tak mám strach. Dále jsem se chtěla zeptat,jestli je nějaký domací recept na to,aby dítě pořádně vyrostlo? Stravuji se běžně,zdravěji a o trochu více než před těhotenstvím,užívám Glukopur,který mi byl právě doporučen jako možnost "přibíracího" prostředku. Čím by mohlo být způsobeno to,že má tedy plod menší bříško a menší váhu,když je podle nich vše ostatní v pořádku? Obvod hlavičky a délka stehenních kostí prý odpovídá tabulkám,bříško tedy o dva týdny zaostává,nicméně fce placenty v normě,pohybová aktivita plodu doppler AU: S/D 2,3, PI 0,82, ACM:RI 0,86, PI: 1,95, CPI=2,3. Vývojové vady byly vyločeny na UTZ ve 20.tt. Jaké z toho může mít miminko následky? Děkuji za odpověď, s pozdravem Horešovská.

Odpověď odborníka:

Pokud byly vyloučeny vývojové vady ve 20 týdnu nemusíte mít obavy, zánět v pochvě rozhodně nezpůsobí hypotrofizaci, místo Glukopuru by byla lepší vyvážená strava s dostatkem vitaminů a minerálů, do porodu máte ještě dosti času, plod poroste takže se zbytečně nezneklidňujte a vyčkejte dalšího vyšetření. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Chronická únava: zkuste homeopatika, možná budete překvapeni!
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: