Hypotyeroza

dobrý den paní doktorko, již 30 roků se léčím s hypothyerozou beru Euthyrox 50, 1x d. výsledky v normě. Přesto mám stále potíže. Nadměrné pocení, červenání v obličeji, vysoký tlak, cholesterol. Děkuji za čas, který věnujete mé odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potíže, které uvádíte, mohou poruchu funkce štítné žlázy sice doprovázet, ale pokud máte dlouhodobě hladiny hormonů štítné žlázy v normě, tak bych je jenom na štítnou žlázu nesváděla. Jsou to obtíže dosti nespecifické, tzn. že mohou doprovázet i jiná onemocnění. Zrovna vysoký krevní tlak může vysvětlovat jak to nadměrné pocení, tak červenání v obličeji. Zvýšený cholesterol také většinou nelze připsat na vrub poruše funkce štítné žlázy. Takže doporučuji zapátrat ještě v jiných oblastech, doplnit podrobnější hormonální vyšetření, případně kardiologické vyšetření...proč máte ve 30ti letech vysoký krevní tlak? hezký večer

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
souhlas s pani jarou | Od: bobina | 8.10.2013 20:27
dobrý večer mam stejné problémy jako p.jara.vysoký tlak,bušení srdce občas mi vyletí cukr,kolísajími minerální látky a vitamíny ale endokrinolog tvrdí že výsledky jsou v normě.beru 5krát týdně 50mg euthyroxu a po 5 letech přidávání a ubírání léku jsem opět měla stejné příznaky jako když mi štítná žláza začala 150/100 tlak bušení srdce,třesot rukou,prujem,žlutá stolice.......ale výsledky oka.u lékaře jsem brečela proč mi nevěří že příznaky jsou opravdu stejné ale bylo mi řečeno že to by se mi tak hodilo svést to na štítnou žlázu a at si dojdu na kardiologii at mi daji holtra apod.takže vím o čem mluvíte a sama nevím jak s tím naložit.přeji at je lépe.bobina
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: