Hysterektomie

Je mi 50 let stále pravidelně menstuuji. Za 3 týdny mám jít na hysterektomii, pro zvětšenou dělohu 10cm se 4-mi myomy - největší 4,5cm. Subjektivní potíže nemám, snad jen, že místo 3x zajdu močit 4x. Je to opravdu stav nutný na hysterektomii?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to velmi zapeklitá otázka a obávám se, že Vám ji nezodpovím. Záleží,kde ty myomy jsou uložené a jak rychle rostou. Je to spíše otázka na Vašeho gynekologa event.operatéra. Určitě neváhejte kontaktovat lékaře, pokud máte pochybnosti a nechce podstupovat operaci. Jistě se domluvíte a najdete společně řešení.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příčinou nevysvětlené neplodnosti může být celiakie
Články: Příčinou nevysvětlené neplodnosti může být celiakie
Snažíte se horem dolem, a...
Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Články: Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Objevily se vašemu dítěti...
Rýma
Články: Rýma
Rýma je zánět nosní...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kůže atopiků trpí při planých neštovicích daleko více než u nealergických dětí
Plicní embolie
Články: Plicní embolie
Plicní embolie je vmetení...
Co je to Helicobacter pylori?
Články: Co je to Helicobacter pylori?
Od roku 1983, kdy Warren a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: