Hysterektomie

Je mi 50 let a mám nastoupit částečnou hysterektomii laparoskopicky a prosím o informace. Léčím se na chudokrevnost, zároveň jsem v září 2008 podstoupila trhání mandlí provedené v celkové narkoze. U jakéhokoliv lékaře jsem nervozní a mám zvýšený tlak. Zajímá mne: - mohu po 8 měsících znovu podstoupit narkozu bez problémů? Co na to internista. - bojím se o práci, na jak dlouho mám nahlásit zaměstnavateli, že budu nemocná-pokud je vše bez komplikací. Pracuji u počítače-lehká práce. Domnívám se, že tři týdny po zákroku. - Na internetu jsem se dočetla, jak se zákrok provádí, po operaci jsou nejčastější problémy s vyprazdňováním. Budu po operaci z rodidel krvácet? Pokud ano, mám si vzít do nemocnice vložky? Zřejmě se zde dodržuje také jisté šestinedělí, kdy by měla žena zůstat v klidu. Za odpověď děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 1. počet narkos v jednom roce není nijak omezen, pokud jste v pořádku po interní stránce, jistě nebudou potíže. 2. Pokud ale máte málo červených krvinek - bylo by ale optimální, aby se jejich stav znormalizoval, usnadní vám to rekonvalescenci. Neznám vaše hodnoty, tohle bude probírat a hodnotit internista na předoperačním vyšetření a ten navrhne postup. 3.Průměrná doba rekonvalescence - pokud bude zákrok laparoskopicky a bez komplikací je rekonvalescence rozhodně mnohem kratší než klasickou cestou. Laparoskopie je metoda velmi šetrná, ale počítejte pro jistotu s dobou raději delší (kolem 1měsíce). 4. Vložky si vezměte, krvácení by nemělo být přítomné, ale pokud ano, budete pod kontrolou lékařů na pooperačním oddělení. Kdyby vám vložky dávali, stejně je dobré mít ty svoje pro "dobrý pocit a komfort" v záloze.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x