Hysterektomie

DOBRÝ DEN.MÁM DOTAZ OHLEDNĚ HYSTEREKTOMIE.JE MI 43 LET,MÁM ČTYŘI DĚTI.I KDYŽ MÁM V SOBĚ MIRENU,NENÍ MÁ MENSTRUACE SPOLEHLIVÁ.CHVÍLI TO KLAPE,CHVÍLI MÁM PROBLÉMY.ŠPINĚNÍ,NEPRAVIDELNOST MENSTRUACE,VÝTOKY.NAPADLO MĚ PODSTOUPIT HYSTEREKTOMII.JE TO MOŽNÉ PROVÉZT JEN DÍKY MÉMU ROZHODNUTÍ?PŘEDSTAVA NEMÍT MENSTRUACI,NEŘEŠIT MIRENU,ŽÁDNÉ VÝTOKY ATD ATD-JE LÁKAVÁ.MÁ LÉKAŘKA MI OVŠEM ŘÍKÁ ŽE MÉ PROBLÉMY JSOU SPOJENY S MIRENOU.KAŽDÁ ŽENA MÁ PRÝ JINÉ REAKCE.ANO,CHÁPU.MOŽNÁ TO TAK I JE.ALE ONO SE TO ŘÍKÁ-TĚM DRUHÝM.CO SI PROSÍM MYSLÍTE VY?MOHU TO PODSTOUPIT,KDYŽ SE TAKTO SAMA ROZHODNU?POKUD ANO,JAKÝ JE POSTUP?STAČÍ MI JEN GYNEKOLOGICKÉ VYŠETŘENÍ U MÉ LÉKAŘKY,NEBO MĚ BUDOU NUTIT NA VYŠETŘENÍ I V NEMOCNICI?POPŘÍPADĚ,KAM MUSÍM PAK NA KONTROLY?JIŽ KE SVÉ LÉKAŘCE?DĚKUJI ZA ODPOVĚDI NA MÉ OTÁZKY.R.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hysterektomie je obrovský zásah do organismu, který se na přání pacientky nedělá, rozhodně ne kvůli nepravidelnosti menstruace,která jde řešit jinak. Navíc výtoku Vás nezbaví, spíše naopak, výtoky jsou záležitostí pochvy a ne dělohy. Zvážila bych vyndat Mirenu a buď nasadit tablety nebo injekce jako antikoncepci. Hysterektomie by Váš problém rozhodně nevyřešila k Vaší spokojenosti.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: