Hysterektomie dělohy

Dobrý den, z důvodu opakovaného silného krvácení mi byla před 3 měsíci provedena kyretáž. Zde bylo diagnostikováno dysfunkční proliferační endometrium a následně doporučena hysterektomie nebo antikoncepce Mirena. Moje lékařka doporučuje hysterektomii. Mně se nelíbí ani jedna možnost a nevím, pro co se rozhodnout. Je mi 44 let, krvácení mám již řadu let a vždy bylo léčeno hormonálně. Proto již v tomto věku moc hormony nechci a současně jsem vždy při užívání trpěla na migrény. Nyní po těch pár měsíců, co nemám žádnou antikoncepci, tak jsem bez těchto potíží. Ale bohužel neustále krvácím. Vím, že vše hovoří pro hysterektomii, ale zdá se mi to velmi radikální řešení. Opravdu není jiná možnost? Pravidelně užívám lék na tlak Tritace, Godasal na ředění krve a Propanorm na srdeční arytmie (ale jsem již dlouhodobě bez potíží). Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Vzhledem k neustávajícímu krvácení je moje rada zcela jednoznačná, ve vašem věku bych se rozhodl pro hysterectomii,zbavíte se obtíží a organizmus nebude oslabován ztrátami krve,zákroku se neobávejte,operatéři i anestesiologové jsou zkušení

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: