Hysteroskopie

Před rokem jsem absolvovala ambulantní hysteroskopii kvůli odstranění polypa. Letos se mi polyp zřejmě zase vrátil. Pan doktor ho viděl na ultrazvuku, ale když jsem pak přišla na samotný zákrok, pan doktor už ho na ultrazvuku neviděl (prý se odplavil při menstruaci), ale přesto mi hysteroskopii provedl. Žádný polyp tam nebyl. Chci se zeptat, nebylo zbytečné tento zákrok tedy provést? Kolikrát může žena hysteroskopii podstoupit? Opakuje-li se tento zákrok často nemá nějaké zdravotní následky? Ještě mám jeden dotaz, na internetu jsem se dočetla, že po hysteroskopii by neměl být pohlavní styk celé šestinedělí. Pan doktor ale říkal, že až přestanu po zákroku špinit. Jak je to tedy správně. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Polyp může být i nemusí být vidět na UZ, hysteroskopie je přesnější a přímo polyp vizualizuje a umožní ho odstranit. Nebylo chybou opakovat zákrok, polypy se mohou vracet. Pokud se jednalo o diagnostickou hysteroskopii, je možné mít styk po cca 2týdnech, až nebude špinění.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: