Hysteroskopie a laparskopie po potratu

Dobrý den, jsem 7 týdnů po ukončení těhotenství v 15. týdnu, právě mi skončila i první menstruace. Dnes jsem byla na UZ, kde mi našli nejspíš reziduum v děloze a cystu na vaječníku. Cysta by tam teď po menstruaci prý být neměla, tak mi byla doporučena laparoskopie. A kvůli přetrvávajícímu špinění i hysteroskopie. Je ale prý možné, že by se děloha s příští menstruací snad sama vyčistila, ale vzhledem k tomu, že je to nejisté, nevím, jestli je vhodné ještě měsíc čekat. Nemůže se něco zanedbat či promeškat tím čekáním do příští menstruace? Je vhodnější jít na hysteroskopii nyní, příp. laparoskopii zatím nedělat a počkat, že cysta třeba po čase zmizí sama? Děkuji za odpověď. Hana

Odpověď odborníka:

Záleží na charakteru cysty a její velikosti, totéž platí o residuích,ale pokud je vám to doporučeno raději to neodkládejte a absolvujte zákrok,aby bylo vše v pořádku. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Články: Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Téměř všechny nádory tohoto...
Rakovina reaguje v každém těle jinak
Články: Rakovina reaguje v každém těle jinak
Rakovina pro většinu z nás...
Dyslipidémie aneb Co prozradí hladiny krevních tuků
Články: Dyslipidémie aneb Co prozradí hladiny krevních tuků
Některá onemocnění dlouho...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: