Hýžďový sval

Dobrý den,ráda bych se zeptala na můj problém. Jsem dva měsíce po revizi v oblasti kyčle. Operační výkon byl hodnocen jako přenos šlachy,porucha vazů v oblasti pánve a stehna.Končetina byla bez bolesti.Po vytažení stehů mi nastal defekt a od té chvíle nastaly silné bolesti.V oblasti velkého trochanteru kde je propadlina hluboká asi 5cm od okolní oblasti, která postupuje do hýždě.V oblastí hýždě níže je naopak"vypuklina" která se odlišuje asi 8cm od okolí tím, že vyčnívá z hýždě.Celá hýždě je bolestivá asi na stupnici VAS 9. Na končetinu nemůžu absolutně stoupnout protože pro bolest podklesne.Můj lékař to diagnostikoval jako pooperační stav a odesílá mě na rehabilitaci.Svalový test vyšel ns 3- u všech cviků.Všechny pohyby zvládám jen pro bolest nejsou možné.Jiný lékař diagnostikoval povolený sval v oblasti hýždě.CT vyšetření mi bylo odmítnuto.Můžu se zeptat na Váš názor? je možné, že by operační revizi provedli někde jinde když můj ortoped nic "nevidí" ?Od běžného laika by každý zpozoroval změnu s tím, že je poškozen hýždový sval.Děkuji Vám za odpověd.S přáním pěkného dne.Gabriela

Odpověď odborníka:

Neuvedla jste to podstatné a to je operační diagnoza, proč byla operace a co bylo při operaci provedeno. Pokud máte podezření na porušený nebo přerušenou část hýžďového svalu bylo by na místě provedení sonografického vyšetření, tedy vyšetření defektního místa diagnostickým ultrazvukem a stnovení případné poruchy. Podle nálezu eventuální revize a úprava svalu drobnou operfací, záleží samozřejmě na nálezu. Jinak pokud nález bude negativní pokračovat v rehabilitační pohybové léčbě, perspektivně do 3 měsíců lázeňská léčba, napsat dle stavu, pokud bude na místě, návrh již nyní.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: