Idiopaticka trombocytopenicka purpura

Dobry den, pred 2 lety jsem byla v nemocnici hospitalizovana s idiopatickou trombocytopenickou purpurou. Mela jsem velmi maly pocet krevnich desticek a me telo si zacalo vytvaret protilatky proti krevnim destickam a nicit je.Bylo to myslim ze způsobeno EBV infekci. Postupne s lecenim se mi hodnoty desticek vratily do normalu a přetrvává to doted. Chtela jsem se zeptat. Pred rokem jsem mela i rizikovy pohlavni styk a delala si pote celkem 3 testy na hiv, ktere vysly negativne. Bylo to po 3, 6 mesicich od rizika a jeste po roce od rizika. Moc nad vsim premyslim a tak se chci zeptat jestli to onemocneni co jsem mela, nebo ty protilatky proti krevnim destickam nemohly ovlivnit to, ze by se nevytvorily protilatky proti hiv? Nebo to muzu brat tak, ze to je zas jine onemocneni a kdybych byla hiv pozitivni, tak by ty protilatky proste tam byly? Jak uz jsem psala vyse, test na hiv mi vysel negativne i po roce. Muzu byt tedy klidna, ze jsem hiv negativni?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ty onemocnění spolu až tak nesouvisí, myslím, že můžete být naprosto klidná co se týče infekce HIV.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: