Ileus

dobrý den, v nedávné době jsem měla bolesti břicha, myslela jsem, že se jedná o zánět slepého střeva, protože bolestivost byla na pravé straně podbřišku, spíše v okolí pupku. Byl tu však rozdíl, lehká úleva přicházela při natažení nohou. Lékař mě poslal na rentgen, nativ. V oblasti kolem pupku se nacházely četné hladinky a bylo vidět zavzdušnění v horní části střev. Lékař mě poslal na nálev a následně domů. Druhý den jsem měla přijít znova. Nález byl o dost horší, tak mě přijali do nemocnice, dostala jsem žaludeční sondu s tím, že mě v noci zoperují, v noci však bylo plno akutních případů, naštěstí pro mě, protože do rána se střeva pohnula a došlo k postupné úlevě. Lékař míní, že k ileu došlo díky srůstům po operaci žlučníku, kdy došlo k uvolnění svorky a následnému krvácení do dutiny břišní, navíc mám keloidní jizvy a prý díky tomu mohlo dojít ke srůstům a keloidům i v dutině břišní a může tak kdykoliv dojít k další neprůchodnosti střev. Je možné, nějakým způsobem předejít ileu? Samozřejmě se snažím jíst hodně vlákniny, starám se o pravidelnou stolici a snažím se dodržovat pitný režim, ale je ještě něco, co můžu udělat proto, aby se ileus neopakoval? Navrhovala jsem laparoskopickou operaci už vzhledem k tomu, že mi připadne děsivé, mít další jizvu přes celé břicho, kde budou vznikat další srůsty, je to pak začarovaný kruh. Lékař mi řekl, že by asi stejně srůst nešel najít, leda bych přišla v začátku, když se ještě nebude jednat o plně rozvinutý ileus, což se ale nedá téměř poznat, bohužel. Ještě bych měla jeden dotaz. Nejsou reakce mého těla nějaké divné? Téměř všechna onemocnění mám autoimunitní. Začalo to trháním tonsil, kdy mi bylo řečeno, že se jedná o autoimunitní reakci organismu a zbavím se toho pouze radikálním řešením, následovala autoimunitní thyreotoxikoza, pak mi endometrioza zničila vaječník a pak ten žlučník, kdy mi bylo sděleno, že se také může jednat o autoimunitu, no a teď ileus. Začínám se děsit, co ještě přijde, je to náročné, mám dvě děti a připadám si jako hypochondr, pořád po nemocnicích. Jakého lékaře bych měla s tímto problémem navštívit, dá se s tím něco dělat? Děkuji za každou odpověď a přeju vám šťastné a veselé a hodně zdraví a štěstí do nového roku.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučoval bych kontrolu na imunologii a také na gastroenterologii. Co se předcházení ileu týče, je opravdu třeba jíst vyváženou stranu s dostatkem vlákniny a také dodržovat pitný režim.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: