Impetigo

Vážená paní doktorko, mé 20leté dceři bylo diagnostikováno Impetigo, vrátila se z pobytu v zahraničí s velkými projevy, především v obličeji, ihned po návratu (kožný projev trval předtím cca týden - neléčen) byl ordinován 2x denně AUGMENTIN 1g 14 tbl. K ošetření boláků desinfekční tinktura a k mazání v lekárně zhotovená velice mastná mast. Prozatím vše funguje, zbavujeme se strupů, další boláky se netvoří - 4. den. Nasadily jsme tablety Panthenolu. Dotaz: Kdy je vhodné požádat lékaře o rozbor krve, zda se látky nešíří dál v těle, až po dobrání antibiotik? Je vhodná další léčba nebo postačuje pouze léčba antibiotiky. Protože se jedná o pozdní zahájení léčby, jak předejít možnému zjizvení. Prosím o případné další rady v léčbě. Děkuji a přeji klidný den J.

Odpověď odborníka:

Impetigo bývá stafylokokového či streptokokového původu, takže léčba antibiotiky je zcela vpořádku. Promašťování hojící se kůže má pozitivní vliv na hojení, nesmí se ale strupy strhávat, ale nechat hojení přirozený průběh. Na dohojení je vhodné promazávání krémy s obsahem pantenolu. Důležitá je v době hojení fotoprotekce - nechodit na slunce - aby novotvořená kůže nadměrně nezpigmentovala. O rozbor krve můžete požádat kdykoli,ale myslím si, že toto vyšetření nemá žádnou praktickou cenu, v krvi se zjistí pouze anamnestická hladina protilátek, které svědčí o tom, že osoba infekci prodělala. Pokud by se infekce šířila a nezabírala antibiotika, nedocházelo by vůbec k hojení kožních projevů. V případě jakýchkoli pochybností navštivte znovu kožního lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x