Impetigo

Dobrý den před měsícem se synovi na zadní části stehna udělalo vřídek v půměru 1,5 cm,který původně vypadala jako štípnutí hmyzem.Byli jsme na dovolené v zahraničí a měla jsem k dispozici mast Framykoin,kterou jsem mu to mazala.Po návratu byl zhojen,takže jsem to dále neřešila.Nyní po měsíci se mu udělalo to samé na druhé končetině.Defekt cca.1 cm v průměru.Mažu opět mastí,kterou tu mám ještě k dispozici 3x denně.Náš pediatr má nyní dovolenou,mám potom s ním ještě něco řešit?Nějakou kontrolu či odběry krve??Syn to má třetí den a už zase skoro zhojené.Je bez jiných příznaků,jen tento lokální problém.Nemůže se jednat o impetigo?Díky za odpověď.Renata

Odpověď odborníka:

Pokud zabírá Framykoin, pak by skutečně o bakteriální infekci typu imptiga jít mohlo. pokud by se stav často opakoval, nebo šířil, bylo by vhodné provést stěr a kultivační vyšetření. Jinak to nutné není.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x