Implantát zubu

Dobrý den. Chci se zeptat, zda implantát na dolní pětce vlevo, na kterém by byla korunka, je pak možné použít k náhradě celého patra, nebo jestli se musí platit všechny nové implantáty a tudíž jestli by nebyl vhodnější prozatím můstek. A může dojít k oslabení kosti při ztrátě jednoho zubu, nebo jich musí chybět víc? Děkuji, MV

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zavedený implantát lze do budoucna použít i jako pilíř pro rozsáhlejší můstek. Kost nikterak neoslabuje a naopak díky přenosu žvýkacího tlaku přes implantát kost v místě chybějícího zubu na rozdíl od můstku neatrofuje. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si rozdělit péči o dítě?
Články: Jak si rozdělit péči o dítě?
Střídavá péče, která...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Cirhóza jater
Články: Cirhóza jater
Cirhóza, lidově ztvrdnutí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zlikvidujte zánět kloubů správným jídlem
Články: Zlikvidujte zánět kloubů správným jídlem
Velké množství závažných...
Rakovina vám milování ukrást nemusí!
Články: Rakovina vám milování ukrást nemusí!
Sex je asi ta úplně...
Probiotika – nová naděje pro pacienty se střevními záněty
Články: Probiotika – nová naděje pro pacienty se střevními záněty
Idiopatické střevní záněty...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: