Impotence a varikokéla

Vážený pane dokrore, je mi 20 let a v současné chvíli se potýkám s 2 problémy. První věc je ta, že mám varikokélu na levém varleti, která však podle lékařů není tak velká, aby byla potřeba řešit operativně. Druhý související problém je ten, že nedosáhnu erekce v přítomnosti mé přítelkyně. Když má dojít k sexu, tak většinou dochází k naplnění okolí varlete krví (chvilkové zhoršení varikokély) a občas dochází k bolestem, které pronikají do břicha. Lékař mi však tvrdí, že tyto 2 problémy spolu nesouvisí a předepsal mi lék na zlepšení erekce. Lék jsem si však zatím nekoupil, protože myslím, že ve 20ti letech by tento problém měl být řešitelný i jinou formou. Zkusil jsem tedy vařit kotvičník zemní (zvyšuje prý testosteron) a zvýšit vitamíny (různé ovoce i zelenina) a pohyb (jízda na kole). Jsem zapřísáhlý nekuřák, zcela jsem dlouhodobě vynechal masturbaci a na porno nekoukám. Snažím se dělat to, co jsem kde zjistil. Snad jediným problémem by mohl být stes při studiu a strach z dalšího nevydařeného sexu. Erekce sám dosáhnu, to jsem zkoušel, ale v přítomnosti přítelkyně ne a to i přes její psychickou podporu :( Moc Vás prosím o radu, je to pro mě už velmi stresující. Přeji hezký den, Karel

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to zde neustále opakovaný . Mladý nezkušený muž s novou přítelkyní a nejde to. Je potřeba nespěchat, netlačit na pilu, nepřemýšlet nad neúspěchem a upustit od obav. Hlavně je potřeba klid a soukromí. Jestli je erekce funkční, když se pokusíte o masturbaci, tak je to, jak tvrdím a je to jen o psychice. Malá varikokéla určitě není příčinou

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: