Imprese míchy

Dobrý den,byla jsem na vyšetření CT a zjistíli mi Def.spondyloza Th páteře,dorzálni zobákovité osteofyty s prominencí do kanálu páteřního v úrovni Th4-5 a Th6-9 o přesahu do 4mm,a v úrovní Th9-10 o přesahu 6mm s impresí míchy. Mám bolesti bederní páteře nemůžu vůbec chodit.Manžel mě musí všude vozit proto došlo i k nárustu váhy.Zajímalo by mě jak pokračovat v léčbě?Můj lékař mi řekl že to mám ty problémy ze špatného držení těla a doporučil mi rehabilitace.Tak mi prosím napište jaký by měl být v mým případě postup.Děkuji za odpověd Marková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, primárně bych určitě doporučil doplnit vyšetření MRI hrudní a bederní páteře a komplexní neurologické vyšetření včetně evokovaných potenciálů. Pokud je i na CT zřejmé, že jsou osteofyty v kontaktu s míchou, může MRI odhalit i případnou myelopatii v oblasti hrudní páteře- poškození míchy. Dále by mohla ozřejmit příčinu Vašich bolestí bederní páteře. Další léčbu lze stanovit až dle výsledku MRI a neurologického vyšetření. At´ již se bude jednat o konzervativní, či chirurgickou léčbu, nadváhu je jistě nutné redukovat.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: