Imunita

Budu se snazit vysvetlit muj problem jak nejlepe dovedu a jak sem ho pochopila ja. Pred dvema mesici mi zacal kasel a ryma a do toho teploty kolem 40stupnu. Po tydnu doma s antibiotikama a s prasky na alergii ( to jsem nepochopila proc) jsem byla v poradku. Kasel ale bohuzel neprechazel, po tydnu jsem opet nastydla a kasel se vratil. Lekarka mi opet dala prasky proti alergiim jen pry to mam brat, ze to muze byt ono. Nyni uz to jsou dva mesice a do tedka citim zahleneno neustale. Udelala sem rentgen plic a cekam na vysledky. Mimo to mi delaly testy krve, ziji v Portugalsku a ve vysledcich na PCR je <0,1 a ja mam 2,1 coz lekarka rikala, ze je trochu zvysene a podle toho co sem se docetla je to protein, ktery jatra vylucuji aby branily telo proti nejake infekci? Je mozne, ze kasel je alergie? mela sem pozitivni HPV vir tip 16 a nyni jsem byla na testech zda ho mam jeste v sobe, je mozne ze toho zvyseni znaci, ze ho stale mam? Velice dekuji za odpoved. S pozdravem, Sarka

Odpověď odborníka:

Pokud má váš lékař podezření na příčinu kašle v alergii bylo by vhodné doplnit alergologické vyšetření včetně provedení spirometrie.
Co se týče laboratorních odběrů máte zřejmě na mysli odběr CRP - C-reaktivní protein, který je markerem akutního zánětu a zvyšuje se hlavně při bakteriálních infekcích norma bývá cca do 5 mg /l , pro bakteriální infekci svědčí hodnoty cca od 50 mg /l. Bohužel neuvádíte jednotku u čísla.
Titr HPVje vždy nutné posuzovat s předešlými vyšetřeními a sledovat vývoj v čase, CRP zde není rozhodující.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: