Imunita&potraty&těhotenství

Dobrý den, mám po ZT 12tt,mimoděložním těhotenství,následně 7tt váček bez plodu.Při odběrech na hematologii mi do zprávy z imunologie napsala pi,doktorka POZITIVITA beta-2-GPI IgG 24,6 tady jste mi poradili, že tato hodnota se vztahuje k antifosfolipidovému syndromu.pi.doktorka mi naznačila,že se tento test musi za čas zopakovat aby se onemocnění potvrdilo.Za jak dlouho od prvního odběru musí být odstup?A jak dále bude probíhat léčba.Mohu otěhotnět a po zjištění těhotenství mě budou kontrovat a nasadí léčbu?Nebo to musí být zaléčené před těhotenstvím a tudíž jak dlouho to potrvá než se budeme moci pokusit.Děkuji za rady ...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kontrolní odběr je vhodný cca za 3-6 měsíců. U antifosfolipidového syndromu je zvýšené rizik trombos, potratů, Proto se v průběhu těhotenství podávají léky, které snižují srážlivost krve. Počkala bych s dalším otěhotněním až po kontrolním odběru. V těhotenství se obecně autoprotilátky navyšují i přirozeně a nelze je spolehlivé diagnose pak úplně využít.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: