Imunita u syna

Dobrý den, mám 3,5 letého syna, který nebyl do svých dvou let nemocný. Pak ve dvou a čtvrt letech nastoupil do školky a měl pořád rýmy, kašle a horečky, nikdy nic vážnějšího. Mandle má v pořádku, není na nic alergický. Moje teta mi doporučila mu dávat Aloe vera gel, který se pije, prý pomáhá posilovat imunitu. Tak mu ho dávám od dubna, ale nevím, jestli má nějaké účinky, protože syn nedávno prodělal zápal plic. Úplně se děsím ho dát znovu do školky. V lékárně jsem mu na doporučení lékarnice ještě koupila sirup Imunoglukan. Chtěla jsem se Vás tímto zeptat, zda mu můžu dávat Aloe vera gel i ten Imunoglukan současně? A jak dlouho se může Imunoglukan užívat? Myslíte si, že bych mu měla nechat vyšetřit imunitu? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Aloe vera má mnoho blahodárných účinku, působí protizánětlivě, posiluje imunitu, nemusíte se obávat současného podávání s Imunoglukanem. I přes preventivní užívání podpůrných preparátů, po nástupu do školky zcela nezabráníte zvýšené nemocnosti. Důležité je dítě při infektu dostatečně nechat doma doléčit, aby v době rekonvalescence, kdy je imunitní systém oslabený, nechytil další infekt. Pokud by bylo infektů více jak 4-6 za rok, pak bych doporučovala kontrolní imunologické i alergologické vyšetření.je nástup do školky, kdy se dítě v kolektivu setká s infekcemi

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: