Dětská výživa - vyhledávání v poradně

[nalezeno 500 výsledků]

Dětská výživa

| Dotaz od: Hana

Pane doktore prosím o radu ohledně mého šestnáct dnů starého synka. Bohužel syna nekojím a jsme již od porodnice na umělém mléku od Hippu Combiotik počáteční mléko, synek po něm...

Vzhledem k tomu,že klouček dobře prospívá ,nezvrací, nemělo by se jednat o závažnější onemocnění. S velkou pravděpodobností jde o špatnou snášenlivost mlékové náhražky, kterou...

 

Potíže se stolicí u kojence

| Dotaz od: Simona

Moje malá 9tydnu se už sama 9dni nevykaka. Až opravdu jeci sem vždy nucena použít rekt.rourku. Byla60%kojena zbytek dokrmena. Co začala mít zácpu vysadila sem Sunar prémium a...

U takto malého miminka jsou problémy se stolicí poměrně časté. Pokud pořád tvoří až 60% příjmu mateřské mléko, z tohto nemusí mít dítě žádné zbytky v podobě stolice a jenom 40...

Kombinace léčiv

| Dotaz od: Marie

Krásný den, má 16.leta dcera (léčí se pro autoimunitní onemocnění stitne zlazy, mimojicnovy reflux a před dvěma měsíci absolvovala léčbu sulmedrolem neboť částečně oslepla na...

Marie, děkuji za Váš dotaz. Vaší dcery je mi líto, že se musí potýkat s tolika chorobami. Domnívám se, že činskou medicínu jistě vyzkoušet můžete. Ohledně kombinace , resp...

Alergie na bkm

| Dotaz od: Ludmila

Mám dotaz ohledně mé roční dcerky. Při roční prohlídce jsem se naší paní dr. zmínila, že dcerka trpí občasnými objemnými stolicemi...někdy v její stolici vidím i nestrávené...

Ludmilo. Potravinová alergie může mít různé projevy, od těch nejvážnějších jako je vyrážka, otok, dušení, až po nespecifické jako například zvýšená plačlivost, zvýšená nemocnost...

Potrebuji radu dcerce je mesic od porodnice jsme na UM Beba nejprve obycejna vse bylo ok ale asi od 3 tydne se nemohla vykadit 2-3 dny bolesti briska delala sem vse co slo plyny...

Souhlasím s kolegyní, že nejlépe Vám poradí praktický pediatr, ke kterému jistě nyní s dcerkou pravidelně chodíte. Co se týče zelené stolice po umělé mléčné formuli, je poměrně...

Dítě nejí a nepije

| Dotaz od: Veronika

Dcerka 3,5 roku stále odmítá sama jíst, má velmi jednoduchý jídelníček a s tím spojené další problémy (zácpa). Pije taky minimálně. Dělá jí problém "tuhá strava" všechno musí...

Pokud Vaše dcerka prospívá dobře, je její perorální příjem dostatečný. Říkáte že vůbec nejí a nepije, co ale neodpovídá tomu, že prospívá. Pokud skutečně není žádný zdravotní...

Kojení

| Dotaz od: Helena

Prosím o radu ohledně kojení a dávkování UM. Bohužel dosud jsem se nerozkojila, ačkoliv se snažím miminko pravidelně přikládat, dcera se přisaje, ale brzy se vzteká, protože jí...

Paní Heleno, dávkování UM a kombinace s kojením je velice komplikované. Můj syn to taky nebyl schopen zvládat, zejména přechod od prsa na láhev, vztekal se když mu z prsa nic...

Otrava banánem

| Dotaz od: Michaela

Slyšela jsem, že v banánech se může vyskytovat hmyz, včetně pavouků, ale vždy jsem si myslela, že hmyz leze po banánech. Včera jsem měla u sebe vnučku, vzala si banán , pak ho...

Zdravím Vás...ano, tak nebezpečný pavouk tuším jedovatá Zápřednice se prý u nás již vyskytnul, ale musel by to být dospělý jedinec a člověka kousnout...z vajíček se určitě...

Plíseň v lahvičce

| Dotaz od: Kamila

Včera jsem zjistila, ze v lahvicce s věčném mého ročního syna je uvnitř v brcku plisen. Neni to v místě přímo ponorenem ve vodě, ale je to v místě, kudy vida teče když pije a...

Kamilo, má Váš syn nějaké zdravotní obtíže? (nechutenství, průjmy, zvracení, neprospívání) Pokud ano nebo si nejste jistá, vezměte ho na prohlídku k pediatrovi. Jestli ne...

Dětská výživa

| Dotaz od: Veronika

Chtela jsem se zeptat mam dceru na um bebu jsou ji dva mesice presla jsem z nutrilonu na bebu asi tyden mala pribiva krasne na vaze ale od vcera ma nekdy zelenou az cernou...

Při změně výživy může dojít a docházívá ke změně vzhlehu-konzistence a frekvence stolice. pokud není frekvence častější než 6x denně a dcerka přibývá na hmotnosti,neměl by být...

Obezita

| Dotaz od: Jarka

Prosím potřebuji radu,jak mám vysvětlit kamarádce,že její dvouletý syn vážící 25 kg musí nutně zhubnout?Nemůžu nato koukat,že ona stím nic nedělá!

Zkuste naložit do batohu- např.knihami nebo kameny?- rozdíl ideální a chlapcovy hmotnosti a ať oba zkusí tento batoh nosit celý den.tím jí názorně předvedete ,jak je organismus...

Jadérka ovoce

| Dotaz od: Lenka

Je potřeba u malých dětí odstraňovat jadérka a pecičky z ovoce, např. meloun, hroznové víno? Jako prevence zánětu slepého střeva? Nebo je to fáma?

U malých dětí, dokud nemají vyvinuté zoubky, aby mohly stravu řádně rozžvýkat (nebo ještě neumí jadérka vyplivnout) se doporučuje pecičky a jadérka odstranit. Nejsem dětský...

Máme šestiletého vnuka a po horečkách a zvracení už odmítá třetí den jist a nevíme si už rady. Skusily jsme vše a nic. I před nemoci dlouho nechce jist musíme ho krmit a i...

Pokud vnuk několikátý den vůbec nepřijímá tuhou stravu, je vhodné ho nechat prohlédnout u dětského lékaře, jaká je příčina problému (jak zvracení a horeček, tak zda nemá nějaký...

Výživa

| Dotaz od: Viktor

Mám dotaz ohledně syna,je mu jedenáct let a hraje fotbal na v tomto věku asi nejvyšší možné úrovni,s čeho plyne veliké fyz.zatížení.Jde mi o jeho váhu,stále je na 31kg již druhý...

Abych Vám mohla dát nějakou radu, potřebovala bych vědět, co jste již vyzkoušeli. Vím, že hodně dětí přibraly po pobytu v zotavovně. Aby Váš syn přibral, musí příjem být vyšší...

Potravinová intolerance

| Dotaz od: Kateřina

Syn 6. měsíců má reakce (lokální zčervenání většinou v oblasti plenky, nožičky) na domácí ovocný příkrm (meruňka, jablko, hruška). Přitom na kupované příkrmy různých značek...

Převařené ovoce by teoreticky nemělo alergickou reakci způsobit. Bude nejlepší, když si opravdu povedete jídelníček, reakci vyfotíte a proberete pak s paní doktorkou, jestli se...

Chtěla jsem se zeptat jestli je normální přepínání do zadu po krmení/ krmen je Bebou Comfort/ u předčasně narozeného miminka /o měsíc dříve/ jsou mu 2 mesice na neurologii jsme...

Každé dítě, i to předčasně narozené, by mělo být po nakrmení spokojené a ve fyzickém komfortu, nakrmením dochází totiž k saturaci jeho základní potřeby. Pokud tomu tak není, je...

Mam skoro 7 mesicni dite plne kojeno bylo do 5 mesice potom jsme zacaly s prikrmy. Ten zacala spatne pit materske mleko prikrmu moc nesni a myslim , ze ma i zizen( propadla...

Paní Hano! Doporučený příjem tekutin u kojenců do 7 měsíců je 150-160ml na kg váhy, od 8. měsíce již o něco méně, tedy 100-140ml/kg váhy. Jedná se o tekutiny, kde se počítá i...

Kojení

| Dotaz od: Miriam

Mám dvouletého syna a můj dotaz se týká kojení, pocitů při menstruaci a náladovosti syna. Přestože už máme přes dva roky pořád ještě kojíme. V době mojí menstruace je syn už od...

Syn může být ovlivněn hormony, které jsou vylučovány do mateřského mléka. V průběhu menstruačního cyklu se hormonální hladiny mění a s nimi i jejich množství přecházející do...

Dcera (8 let) dělá jako sport krasobruslení. Tato aktivita je fyzicky velmi náročná, děti absolvují někdy až 10 tréninků týdně (pouze led, k tomu navíc různé druhy tzv. suché...

Pane Tomáši! Jak popisujete, jedná se skutečně o velmi intenzivní tréninky, které zejména vyvíjející se organismus hodně zatěžují. Také kladou vysoké nároky na kvalitní stravu...

Problémy se žažíváním

| Dotaz od: johanka

Ahoj mám problémi se zažíváním a chci se zeptat jesti je na zažívání dobré pescetariánství nebo přesně vyměřená strava např: pondělí-maso, úterý-živočišný den(mléčné výrobky...

Johanko, v době dospívání je vhodná pestrá strava s dostatkem bílkovin a vitamínů, což by strava pescetariánská mohla zajišťovat. Ale nejsem si jistá, že by vyřešila problém se...

Zácpa

| Dotaz od: Tereza

Naše malá trpí na častou zácpou, jsme na umělém mléce. Chtěla jsem se optat jestli mohu přes den dopadát Hipp a na večer dát Bebu proti zácpě - toto mlíčko ji dostatečně...

Tato kombinace mlék je možná, můžete v tomto podávání pokračovat. Pokud toto zajistí, že vaše dcera nemá zácpu, je to v pořádku, Kdyby ale tento postup nestačil, navštivte...

Fortifikace mateřského mléka

| Dotaz od: Markéta

Ma holcicka se narodila v 36 týdnu s porodní vahou 1940 g v Rakousku, kde žiji. 3 týdny jsme byli v nemocnici a dostala se na váhu 2500 g při podávání FMS (fortifikaci...

Paní Markéto, myslím, že se podávání fortifikace u lehce nedonošeného dítěte do cca 3000g hmotnosti je vhodné. Není nezbytné, takže se jistě nijak závažná chyba nestala...

Výživa malé dcery

| Dotaz od: Vera

Ráda bych se poradila ohledně stravy mé dcery (14 měsíců). Dcera byla od narození (po menších počátečních potížích a asi týdnu dokrmování) výhradně kojená. V 6ti měsících jsme...

Výživa dítěte v prvních třech letech zásadně ovlivní jeho další život, jak dokladují studie z posledních let. Váš postup za 14 měsíců věku váší dcerky není úplně správný a...

[nalezeno 500 výsledků]
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: