Imunologická léčba

Dobrý deň, už 3. rokom som pacientkou pod dohľadom onkogynekológa pre zhoršené výsledky cytológie (ASCUS PAP II-III) na podklade infekcie HPV. Lekár ma odoslal na imunologické konzílium s odporúčanou liečbou Isoprenosínom. K imunológovi sa však dostanem až budúci mesiac, pričom začiatkom Novembra odchádzam na 6-mesačnú cestu do krajín juhovýchodnej Ázie, kde potrebujem očkovania proti HAV, HBV, žltej zimnici a brušnému týfusu. Preto som sa chcela opýtať, či je vyššie spomínaná imunologická liečba možná a kombinovateľná s týmito očkovaniami. Za odpoveď vopred ďakujem, Andrea Gunčagová, 24r.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji Vám osobní konzultaci v centru očkování a cestovní medicíny. Realizujte ji co nejdříve. Přineste s sebou lékařské zprávy vztahující se k Vaší terapii a zdravotnímu stavu. Na základě dokumentace a zjištění dalších informací vztahujících se k Vaší cestě Vám bude doporučen další postup. Na základě omezených informací ve Vašem dotazu se nelze přesněji vyjádřit. Obecně by neměl být problém s podáním vakcín proti hepatitidám A a B a břišnímu tyfu, vakcínu proti žluté zimnici do JV Asie není potřeba aplikovat, protože se v JV Asii nevyskytuje. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: