Imunologické vyšetření

Dobrý den, mám vlastně dva dotazy, před 2 měsíci mi bylo děláno kompletní imunologické vyšetření kvůli častým recidivám oparů. ve výsledcích mi vyšlo že mám pozitivní protilátky proti sliznici tlustého střeva, ve chvíli kdy jsem byla u doktora mě nenapadlo se zeptat jestli to může souviset s tím že už několik let trpím pravidelnými průjmy ( vlastně když je stolice normální je to skoro zázrak) a popřípadě co to vlastně znamená. a další otázka je jestli je součástí imunologického vyšetření i test na hiv, mám nového partnera a chtěla bych si být jistá že jsem ohledně tohodle problému zdravá, ale nevím jestli si mám zajít k doktoru konkrétně kvůli tomuto vyšetření nebo už mi byl test dělán na imunologii. děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

1) Ano, tyto dvě věci spolu jistě souvisí, protilátky vyvolávají zánět střevní sliznice a následně poruchy vyprazdňování. Rozhodně s výsledky navštivte gastroenterologa. 2) Vyšeření na HIV se běžně nedělá, musela byste o to požádat.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x